Tarieven

In geval van letselschade, of in het geval dat u slachtoffer bent van een zeden-of zware geweldsmisdrijf bent u geen kosten verschuldigd!

In geval van letselschade, zijn aan de werkzaamheden geen kosten verbonden. Zodra de aansprakelijkheid van de wederpartij komt vast te staan, dient zowel uw schade als de kosten van de advocaat vergoed te worden. Het kost u dus niets om een letselschade advocaat in te schakelen.

Ook kunt u bij ons terecht voor een second opinion. Uiteraard zijn hieraan ook geen kosten verbonden.

 

Uurtarief

De tarieven worden in overleg met u vastgesteld zodat u nooit voor verrassingen komt te staan. Het uurtarief varieert naar mate van het belang van de zaak, periode die de zaak in beslag zal nemen etc. In letselschade zal bovendien bij erkenning van de aansprakelijkheid de verzekeringsmaatschappij uw kosten voor rechtsbijstand betalen.

 

Gefinancierde rechtsbijstand

Iedereen in Nederland die rechtsbijstand nodig heeft maar niet kan betalen, heeft recht op een bijdrage in de kosten. Dit noemen we gefinancierde (subsidieerde) rechtsbijstand. Gefinancierde rechtsbijstand wordt geregeld door de Raad voor Rechtsbijstand.

De Raad betaalt een deel van de kosten van de advocaat. In voorkomende gevallen kunt u in aanmerking komen voor gefinancierde rechtsbijstand. Dit is afhankelijk van de hoogte van uw inkomen en vermogen.

Meer informatie hierover kunt u vinden op de website van de Raad voor Rechtsbijstand, www.rvr.org